Cum se elimină mucegaiul din mașina de spălat

A trecut ceva timp de când ai folosit mașina de spălat ultima dată? Știi ce surpriză poți avea imediat ce o deschizi? Teribilul mucegai! Mda, chiar și părțile interne ale mașinii tale de spălat pot fi atacate de mucegai. Apare mai ales dacă lași ușa mașinii închisă după ce ai golit-o la încheierea unui ciclu de spălare și trece mult timp înainte de a efectua un altul. Umiditatea și lipsa aerisirii sunt doi factori determinanți pentru formarea de mucegai. Iar acum, că teribilul mucegai a apărut, trebuie să îl elimini!

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: Verifică deteriorarea

Deschide ușa mașinii de spălat și verifică locurile în care este prezent mucegai. De obicei apare pe garnitura din jurul ușii și în sertarele pentru detergent și balsam de rufe. Extrage sertarele din locația acestora și clătește-i cu apă curentă pentru a îndepărta orice rest de săpun.

2

Step 2: Elimină mucegaiul cu înălbitor

Ia o cârpă curată și pulverizează două doze de ACE Ultra Spray Mousse care, datorită eficacității înălbitorului ACE și a preciziei spumei, este excelent pentru atacarea și înfrângerea mucegaiului, dezinfectarea și îndepărtarea germenilor și a bacteriilor care și-au făcut cuib în mașina ta de spălat. Trece cârpa de-a lungul garniturii, atât pe marginea exterioară cât și pe cea interioară. Dacă este vorba de mult mucegai, repetă tratamentul de la început cu o altă cârpă curată. Treci apoi la sertarele pentru detergent și, în cazul în care după spălare au în continuare un miros urât, folosește și în acest caz înălbitorul ACE Ultra Spray Mousse.

3

Step 3: Efectuează un ciclu de spălare în gol cu înălbitor

Repoziționează sertarele și pornește o spălare în gol turnând un pahar (150 ml) de înălbitor ACE Clasic în locul detergentului sau direct în coșul mașinii de spălat. Această etapă suplimentară va servi la eliminarea oricăror urme de mucegai prezente în părțile ascunse ale mașinii de spălat.

Un sfat în plus

Pentru a preveni formarea mucegaiului, lasă întotdeauna ușa deschisă timp de câteva ore după încheierea fiecărui ciclu de spălare. Nu uita, de asemenea, să efectuezi o întreținere completă a mașinii de spălat la fiecare 2 sau 3 luni, prin curățarea sertarelor și a filtrului de scurgere.

ACE Clasic

ACE Clasic

ACE Ultra Spray Mousse

ACE Ultra Spray Mousse