Cum se elimină mucegaiul de pe mobilier

Mucegaiul este un inamic foarte insidios și periculos. Inhalarea sporilor săi poate provoca intoxicații chiar și serioase. Iată de ce mucegaiul trebuie eliminat întotdeauna, încă de la primele urme. Ușor de spus și mai greu de făcut, mai ales dacă mucegaiul invadează mobilierul și sertarele! Eliminarea mucegaiului fără a deteriora lemnul necesită, de fapt, o anumită abilitate și competențe corespunzătoare pe care vom încerca să ți le transmitem prin acest ghid practic.

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: Identifică urmele de mucegai

Mucegaiul este inconfundabil, știm cu toții acest lucru, dar uneori se poate ascunde, mai ales dacă afectează cele mai ascunse părți ale sertarelor noastre și ale mobilierului casei. Este așadar recomandabil să te uiți cu atenție în interiorul sertarelor, în toate colțurile, dar și în partea din spate a mobilei, mai ales dacă se sprijină pe un perete pe care există mucegai. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să muți mobilierul de pe perete și să verifici zonele ascunse.

2

Step 2: Curăță cu înălbitor

După ce ai descoperit zonele care trebuie tratate, pregătește-te pentru eliminarea mucegaiului cu cele mai potrivite instrumente. Ia o cârpă din microfibră și pulverizează pe ea o doză bună de spumă ACE Ultra Spray Mousse. Este vorba de un produs inovator care combină puterea de super-curățare a înălbitorului cu tehnologia spumei, ajungând la pete în profunzime și cu o precizie extremă pentru a le elimina definitiv. Treci apoi cârpa peste părțile afectate de mucegai: vei observa că micile pete negre se vor transfera pe cârpă, iar sertarul va fi din nou curat. Pentru sigurață majoră, înainte de a continua cu tratamentul complet, îl poți testa într-un colț ascuns al sertarului pentru a verifica rezistența acestuia.

3

Step 3: Clătește

După ce mucegaiul dispare complet, clătește. Cu o altă cârpă curată din bumbac, înmuiată în apă și stoarsă, treci peste zonele tratate ale sertarului pentru a elimina reziduurile de înălbitor.

4

Step 4: Lasă să se usuce

Deschide bine ferestrele camerelor în care se află mobilierul pentru a permite aerului să circule și pentru a favoriza uscarea rapidă. Iată cum, datorită eficacității și a preciziei ACE Ultra Spray Mousse, mobila ta va fi în sfârșit fără mucegai și fără miros urât, cu câțiva pași simpli de urmat.

ACE Ultra Spray Mousse

ACE Ultra Spray Mousse