Cum se elimină petele de ulei de pe pantofi

Picătură după picătură, uleiul a ajuns în salată și... din păcate și pe pantofi! O adevărată problemă: nu este deloc simplu să elimini petele de pe pantofi. Poți totuși să faci ceva în legătură cu asta și dacă le dai atenție, pantofii vor fi din nou ca noi. De unde să începi? Totul depinde de materialul din care este fabricată încălțămintea: dacă este fabricată din piele fină sau din piele întoarsă, cel mai bine este să te adresezi unei spălătorii experte, dar dacă este vorba de adidași sau încălțăminte sportivă din pânză, poți să rezolvi problema și acasă.

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: Acționeză direct asupra petelor

Treci cu un strat mare de pulbere de talc peste pete, până când sunt complet acoperite. În lipsa talcului, poți folosi amidon de porumb sau făină obișnuită. Lasă să se odihnească astfel încât praful să absoarbă cât mai mult ulei posibil: în general, este suficient să aștepți 15/20 minute. După trecerea timpului necesar, elimină pulberea de talc cu o perie pentru țesături.

2

Step 2: Elimină petele cu înălbitor delicat

Tratează acum reziduurile petelor: pulverizează pe pantofi, acolo unde sunt petele de ulei, ACE Spray Universal care combină forța degresantului cu eficacitatea de curățare și dezinfectare a ACE Colors. Folosește-l chiar dacă pantofii sunt din pânză albă. Acoperă bine petele și așteaptă 5 minute.

3

Step 3: Clătește

Ia o cârpă curată din microfibră, înmuiată în apă. Stoarce bine și tamponează pantofii până când vei îndepărta complet produsul pentru eliminarea petelor. Repetă operațiunea de mai multe ori, până când pantofii vor deveni perfect curățați. Lasă pantofii să se usuce la aer dar departe de lumina directă a soarelui sau de alte surse de căldură.

Pata de ulei va dispărea complet!

Un sfat în plus

Știai că pantofii de gimnastică și adidașii din pânză pot fi spălați în mașina de spălat? Este important ca fiecare parte a acestora să fie fabricată din țesătură sau din cauciuc și să nu aibă tălpi interioare de carton. Așază-i în coșul mașinii singuri sau cu cel mult o altă pereche de pantofi și începe o spălare pentru materiale sintetice la o temperatură maximă de 30°C cu detergentul obișnuit. Setează o centrifugă la viteză mică sau evit-o total, apoi lasă pantofii să se usuce la umbră. Dacă ești în căutarea unui remediu simplu de albire a marginii tălpii încălțămintei tale, poți utiliza ACE Ultra Spray Mousse pe bază de înălbitor care, datorită formulei speciale de spumă, va capta și va îndepărta murdăria de pe încălțăminte fără a fi nevoie de frecare.

Pentru curățare am folosit

ACE Colors

ACE Colors

ACE Spray Universal

ACE Spray Universal