Cum se elimină petele de carioci de pe canapea

Știm cu toții că arta și creativitatea artistului nu ar trebui niciodată limitate, totuși ce facem dacă tânărul Picasso a decis să folosească drept pânză canapeaua? Este o adevărată problemă pentru că așa cum este adevărat că multe carioci sunt super-spălabile, este la fel de adevărat că numeroase sunt canapelele care nu se spală. Iată deci că trebuie să găsești o modalitate de a îndepărta petele de pe canapea, dacă nu vrei să îi schimbi husa. Este greu, știm acest lucru, dar nu este imposibil! Încearcă urmând această metodă.

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: IDENTIFICĂ PETELE

Verifica bine canapeaua și identifică toate urmele de carioci. Pentru a avea succes în ceea ce privește eliminarea lor, este obligatoriu să acționezi imediat. Îmediat ce îți dai seama de daună, acționează imediat.

2

Step 2: ABSOARBE PETELE

Încearcă să absorbi cât mai multă culoare cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă curată și uscată. Nu freca, tamponează ușor, altfel vei răspândi pata înrăutățind situația. Lucrează mai degrabă acționând din exterior către interior, pentru a restrânge petele cât mai mult posibil.

3

Step 3: Pre-tratează petele

După ce ai absorbit o parte din culoare, continuă cu îndepărtarea petelor reziduale, pulverizează puțin ACE Spray Universal - ideal pentru murdăria cea mai încăpățânată și pentru orice tip de țesătură sau culoare - pe o cârpă curată și tamponează fiecare pată pentru a determina topirea culorii. Pe măsură ce continui, vei observa cum culoarea cariocilor se va „desprinde” de canapea și se va „fixa” pe cârpă; prin urmare, atunci când aceasta devine prea murdară, înlocuiește-o cu o altă cârpă curată, umezită și aceasta cu ACE Spray Universal.

4

Step 4: Clătește și usucă

Când petele de carioci au dispărut complet de pe canapea, clătește cu o cârpă curată, umezită numai cu apă. Repetă acțiunea de mai multe ori și în final tamponează cu o cârpă uscată pentru a accelera procesul de uscare.

Poți spune adio petelor de carioci!

Un sfat în plus

Cât de des se curăță canapeaua? Dacă husa este detașabilă, este bine să o scoți și să o dezinfectezi spălând-o în mașina de spălat cel puțin de 2 ori pe an. Poți folosi înălbitorul ACE Clasic dacă materialul husei este alb și rezistent, sau ACE Colors dacă materialul este colorat, sintetic sau delicat. Dacă husa nu este detașabilă, trebuie oricum reîmprospătată cu un amestec format din ⅔ apă și ⅓ oțet alb. Pulverizează pe perne și pe scaun și șterge cu o cârpă uscată. În ambele cazuri, cel mai bine este să aspiri mai întâi cu duza subțire a aspiratorului atât pernele și spătarele, precum și întreaga structură.

Pentru curățare am folosit

ACE Clasic

ACE Clasic

ACE Colors

ACE Colors

ACE Spray Universal

ACE Spray Universal