Cum se elimină petele de calcar din baie

Acolo unde este apă, apare și calcar! Și unde este cea mai mare cantitate de apă în casă? În baie, evident! Prin urmare, calcarul poate deveni cu adevărat stăpânul incontestabil al băii tale. Pentru a opri această invazie încăpățânată și a elimina toate petele de calcar din baie, ai nevoie de un aliat puternic: prevenirea sa! Hai să vedem mai întâi cum se elimină calcarul deja prezent pe suprafețele băii și apoi vom analiza sistemele necesare pentru a contracara formarea sa.

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: Pregătește amestecul anti-calcar

Amestecă 200 ml de apă și 200 ml de oțet alb și toarnă amestecul într-un recipient de pulverizare. Acest amestec îți va permite să îndepărtezi calcarul de pe corpurile din baie, de pe robinetele din baie sau din bucătărie.

2

Step 2: Elimină depozitele de calcar

Pulverizează amestecul în punctele în care observi depozitele de calcar și lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute. Acțiunea oțetului va topi calcarul. La încheierea timpului de acțiune indicat, treci peste zonele tratate cu un burete umezit ușor abraziv și îndepărtează orice urmă.

3

Step 3: Clătește și usucă

Dacă este necesar, repetă tratamentul de la început și la sfârșitul tratamentului, atunci când toate depozitele de calcar au fost înlăturate complet, clătește cu apă și usucă perfect corpurile din baie și robinetele cu o cârpă din microfibră.

4

Step 4: Prevenirea formării calcarului

Data viitoare când cureți baia, folosește ACE Spray Universal: un degresant pe bază de înălbitor delicat, în măsură să îndepărteze petele de apă care în timp se transformă în calcar. De asemenea, obișnuiește-te să usuci diferitele corpuri din baie care intră în contact cu apa. În acest sens, e bine să ai tot timpul la îndemână o cârpă din microfibră uscată și curată.

Urmând acești simpli pași, nu mai ai de ce să-ți faci griji: baia ta va fi din nou strălucitoare!

Un sfat în plus

Există multe alte remedii pentru contracararea calcarului în baie: poți tăia o jumătate de lămâie și poți freca interiorul acesteia pe zonele afectate sau poți amesteca 2 linguri de bicarbonat cu câteva picături de suc de lămâie pentru a crea o pastă densă de frecat apoi peste calcar cu un burete. Un amestec de sare și bicarbonat este în schimb foarte eficient împotriva calcarului care se depozitează pe chiuvetele de ceramică.