Cum se curăță geamurile cabinei de duș de calcar

Apa și calcarul merg mână în mână, știm acest lucru... și ce alt loc mai bun pentru această întâlnire indisolubilă dacă nu în duș? Geamurile cabinei de duș se transformă astfel din suprafețe minunate și transparente în uși murdare și opace. Nu este un decor elegant pentru baia ta și, din păcate, un burete nu va fi suficient pentru a reda strălucire ușilor de la duș. Din fericire, cea împotriva calcarului este o luptă pe care o poți câștiga, cu condiția să știi cum să acționezi.

De ce anume vei avea nevoie

1

Step 1: Pregătește amestecul împotriva calcarului

Amestecă 200 ml de apă și 200 ml de oțet alb și toarnă amestecul într-un recipient de pulverizare.

2

Step 2: Intră în duș și folosește amestecul

Poate ți se pare ciudat dar nu vei putea să cureți corect geamurile dușului de calcar dacă rămâi în afara cabinei de duș: există puncte la care poți ajunge numai din interior! Scoate-ți încălțămintea și șosetele și poartă haine confortabile și practice pe care să le poți chiar uda. Închide toate ușile cabinei de duș pentru a avea toate geamurile în fața ta. Vei putea astfel să pulverizezi amestecul împotriva calcarului pe care l-ai pregătit anterior direct la țintă, acolo unde este necesar. Așteaptă câteva minute apoi treci cu un burete pe întreaga suprafață a ușilor de sticlă. Folosește un burete specific cu o acțiune ușor abrazivă: cel moale ar putea fi de fapt prea moale, în timp ce buretele abraziv ar putea zgâria geamul.

3

Step 3: Curăță cabina de duș

După eliminarea calcarului, curăță ușile de sticlă ale cabinei de duș. Pentru această operațiune folosește ACE Spray Universal, un degresant eficient pentru îndepărtarea petelor de apă care vor ține calcarul la distanță pentru mai mult timp.

4

Step 4: Clătește și usucă

Folosind receptorul dușului, clătește bine ușile cu apă caldă. Nu folosi apă prea fierbinte, deoarece ar putea forma abur care se poate să rămână pe pereții cabinei de duș, cauzând formarea altui calcar. La sfârșit usucă cu o cârpă din microfibră.

Un sfat în plus

Obișnuiește-te să usuci ușile dușului de fiecare dată când folosești cabina de duș: calcarul va reveni cu întârziere!

Pentru curățare am folosit

ACE Spray Universal

ACE Spray Universal